2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Rendőrök a „közbringán”!

A Miskolci Rendőrkapitányság is képviselteti magát a kerékpáros családi napon.
Ügyességi pálya, KRESZ-teszt, ittasságot szimuláló szemüveg.

Ezekkel a programokkal várja az érdeklődőket és járul hozzá a rendőrség a miskolci Kerékpáros Családi naphoz, melyet 2013. augusztus 31-én, szombaton rendez a Kerékpáros Miskolc Egyesület.

A biciklis napon a közlekedésrendészeti rendőrök ügyességi pályát építenek illetve segítségükkel (nemcsak) a drótszamárral közlekedők elméleti tudásukat is felmérhetik. Mindemellett az egyenruhások hasznos tanácsokkal is szolgálnak majd a balesetmentes közlekedés érdekében. A részvétel természetesen önkéntes.

A rendezvénynek a miskolci Szinvapark Bevásárlóközpont ad helyet (Bajcsy Zs. u. 2-4), a rendőrségi programok a Media Markt üzletközpont felett található parkolóban 10-14 óra között lesznek elérhetőek.

  Információs háttér:

Tekintettel arra, hogy a borsodi megyeszékhelyen egyre többen választják a kerékpárt úti céljuk elérése érdekében, feltétlenül szükséges a megfelelő elméleti és gyakorlati felkészülés. Az elmúlt időszakban Miskolcon több balesetnek volt részese kerékpáros, közösen valljuk tehát: a legjobb elkerülési mód a baleset-megelőzés! Erre kínál most jó alkalmat a hétvégi rendezvény. Játékos ismeretszerzéssel segítünk elkerülni a baleseteket, de a közlekedési kihágások esetén mindenki számára fájó büntetéseket is.

Ne feledjék: A szabályosan közlekedők a saját és mások testi épségére is vigyáznak!

Kerekezzen el hozzánk! Megéri.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Az MVK bemutatót tart a kerékpáros családi napon

 A közlekedési vállalat is jelen lesz a Kerékpáros Miskolc Egyesület által szervezett kerékpáros családi napon augusztus 31-én, szombaton a Szinvaparkban 10 és 14 óra között. Az MVK Zrt. egy busszal a Zongoraparkolóban azt demonstrálja az érdeklődőknek, hogy a járművezető mit lát a járműből, hol és mekkora a holttér közlekedés közben, mire érdemes vigyázni. Erre remek alkalmat biztosít ez a rendezvény, ahol a közlekedési vállalat kollégái a kinti bemutató mellett az első emeleti standon a „Tíz mód, ahogyan ne üttesd el magad” című kiadvánnyal várják az érdeklődőket.

 

Kollégáink itt is fel szeretnénk hívni a kerékpárosok figyelmét többek között arra, hogy:

    feltétlenül kerüljék el az autóbusz két oldalán található ún. holtteret, ahová még a visszapillantó tükörben sem lát a vezető.
    Soha nem szabad a lámpánál álló busz mellett biciklivel előre menni! Ha a sofőr a zöldre várva nem veszi észre a kerékpárost, akkor kanyarodáskor szinte biztos, hogy elüti.
    Ugyanez a helyzet, amikor a sofőr lelassít a kanyarodás előtt, a mögötte-mellette jövő biciklis pedig ugyanazzal a sebességgel folytatja útját egyenesen.
    A teherautókon és buszokon nincs középső visszapillantó tükör, így azok mögött is láthatatlan a biciklis a vezető számára. Ezért soha ne haladjanak huzamosabb ideig a jármű mögött közvetlenül, ne próbáljanak a szélárnyékban „lazsálni”. Ez fékezés esetén súlyos balesethez vezethet.

 

A részletes programok az egyesület honlapján érhetők el: http://kerekparosmiskolc.net/

 

Az együttműködés apropója lehetne az is, hogy egy úton járunk. Az MVK Zrt. lehetőség szerint minden alkalmad megragad arra, hogy a közlekedés többi résztvevőjével egyeztetéseket folytasson, vagy mint most, bemutassa, és szakemberei által tudatosítsa, hogy a közlekedésben hogyan tudunk vigyázni egymásra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…