2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Hiteltelen Bajnai kampánya a politikusnyugdíjasok ellen

 Alig egy héttel azután, hogy a 4K! felhívta a figyelmet arra, hogy a politikusnyugdíjasok a törvények felett állóknak tekintik magukat, az Együtt-PM is követelni kezdte a helyzet rendezését. A többi közalkalmazottal szemben ugyanis, akiknek választaniuk kell, a képviselők a nyugdíjukat és a fizetésüket is felveszik egyszerre.
 „Örülünk, hogy a Bajnai-párt ilyen nagy nyitottsággal figyeli a rendszerkritikus erők kezdeményezéseit, és át is veszi azokat, de Bajnai Gordontól teljesen hiteltelen a politikusnyugdíjasok kiváltságai ellen kampányolni. Emlékeztetnénk arra, hogy éppen Bajnai Gordon volt az, aki miniszterelnöksége idején bevezette, hogy az országgyűlési képviselők hamarabb és kedvezőbb feltételekkel mehessenek nyugdíjba, mint az átlagemberek” – mondta dr. Salha Omár, a Negyedik Köztársaság Mozgalom alelnöke.
 
„A választókat nem lehet hülyének nézni, akik mindent elfelejtenek. Az emberek pontosan emlékeznek rá, hogy a Bajnai-kormány hozta meg azt a döntést, hogy a távozó politikusok öt évvel hamarabb nyugdíjba mehetnek, mint a hétköznapi emberek, ráadásul nem az ilyenkor előírt csökkentett nyugdíjat, hanem a teljes összeget kapják meg” – tette hozzá Salha Omár.
 
A most transzparens és jó kormányzással kampányoló Bajnaiék ráadásul a döntést akkor nem vállalták fel nyíltan, hanem a Fidesz jelenlegi gyakorlatához hasonlóan, a 2010-es költségvetést előkészítő salátatörvény egyik mondatába rejtve fogadtatták el. A terelő akció sikerült: a politikusnyugdíjasok új kiváltságairól a közvélemény csak egy évvel később szerzett tudomást.
 
„Az előző ciklus végén hozott törvény okát nem nehéz kitalálni. A 8 éves ámokfutás során mindent megszavazó, biztosan bukó pártkatonákat ki kellett fizetni valahogyan a biztos választási vereség előtt. A kedvezményes nyugdíj pedig nem volt drága nekik, hiszen közpénzből fizetik” – mondta Salha Omár.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…