2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Többször fordultak

A lakatlan ház tulajdonosa a rendőrségtől tudta meg, hogy meglopták.

 A rendőrségre tett bejelentést egy állampolgár 2013. augusztus 7-én, miszerint Girincsen egy lakatlan házat feltörtek és kiraboltak. A tiszaújvárosi rendőrök értesítették a tulajdonost, aki a helyszínre érkezve elmondta, hogy utoljára 2013. július 24-én járt ott és akkor még mindent rendben talált.
Az épületből az elkövetők gázkonvektorokat, bútorokat vittek el, továbbá az egyik helyiségből a laminált parkettát is felszedték. A lopási káron kívül jelentős anyagi kárt is okoztak a tolvajok.

 

A nyomozók néhány napon belül azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőit és a náluk tartott házkutatás során az eltulajdonított értékek többsége előkerült. A lopással gyanúsított fiatal páros elmondta, hogy szükségük volt a dolgokra és mivel nem érték el a tulajdonost nem tudták elkérni tőle. Ezért betörtek a házba és onnan több fordulóban haza hordták a használati tárgyakat.

 

Az egyenruhások előállították a 27 éves B. Gergőt és a 25 éves Sz. Szabinát, velük szemben a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett gyanúja miatt szabadlábon hagyásuk mellett folytat eljárást.

 

 

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek