2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Nem kompenzálni kell a tranzakciós adó terheit, hanem eltörölni!

Az elmúlt hetekben a társadalomban komoly ellentéteket szított az egyes minisztériumi dolgozók számára lehetővé tett, majd pont a felháborodás miatt megszüntetett kompenzáció. Azt követően számtalan érdekképviselet szólalt fel amiatt, hogy akinél lehet, az állam igenis kompenzálja a tranzakciós adó miatti fizetéskiesést.

A Jobbik pedig azt látja megoldásnak, ha a kormány egy az egyben megszünteti a tranzakciós adót. Azt ugyanis immár teljesen bizonyosan nem a bankok, hanem a kisemberek és a vállalkozások fizetik meg. A Fidesz–KDNP-kormány álságos politikájával megint azokat sújtja, akik egyébként is viszik a vállukon az országot.

A mindenkori kormányok a pénzmosás elleni harcra hivatkozva a vállalkozások számára törvényileg erőltetik a pénzforgalmi számlák használatát, és korlátozzák a készpénzhasználatot. Mind morálisan, mind politikailag elfogadhatatlan, hogy ezek után a Fidesz-kormány megadóztatja a számlaforgalmat.

A kisemberek fizetésének újabb adóval történő terhelése számos okból elfogadhatatlan. Sok millió embernek, családfenntartóknak még az egy főre eső létminimumot sem éri el a nettó fizetése, azt felelős kormány tovább nem csökkentheti. A kormánynak nem sikerül betartatnia a munkáltatókkal azt a törvényi rendelkezést sem, hogy a dolgozók számára a fizetéséhez, béréhez történő hozzájutás nem járhat további költségekkel. Ma már a gyakorlatban szinte nem is létezik a készpénzben történő bérfizetés, még a dolgozók kifejezett kérésére sem. A munkáltatók kevés kivételtől eltekintve nem kompenzálják a fizetéshez jutás feltételeként felmerülő banki költségeket. A kormány a tranzakciós adóval most maga is a dolgozók kiszolgáltatottságát használja ki és sarcolja meg sok ezer forinttal évente, az egyébként is őket terhelő banki költségeken felül.

A Jobbik elfogadhatatlannak tartja a kormány dolgozókkal szembeni, ellenséges politikáját, és felszólítja a kormányt, hogy tartsa és tartassa be a törvényt, így az emberek valóban újabb terhek nélkül juthassanak a fizetésükhöz!

Bertha Szilvia országgyűlési képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…