2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A történelmi Avason ellenőrizte a hatósági munkát a Jobbik

A növekvő lakossági panaszok miatt a hatósági munka ellenőrzésébe kezdett a Jobbik Miskolcon. Elsőként a történelmi Avason tartottak bejárást, ahol az illegális szemétlerakók, az utcán folyó szennylé, és a helyiek beszámolói jelezték, az összehangolt ellenőrzés itt is csak egy fideszes reklámfogás valódi teljesítmény nélkül.
A történelmi Avason a „Kriza-huszárok” elégtelenre vizsgáztak, kezdte sajtótájékoztatóját Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő. Mint mondta, a városrészben többször volt már összehangolt ellenőrzés, ennek ellenére ottlétükkor mindent elborított a szemét, a szennylé, és az ezzel járó bűz. A helyeik elmondták azt is – tette hozzá -, a hatósági ellenőrzés legutóbb kimerült abban, hogy a hivatalos szervek „felnéztek és már mentek is”. Nem kérték sem a lakcímkártyát, sem a szemétszállítási szerződést. Utóbbi kapcsán Jakab Péter emlékeztetett, becslések szerint az önkormányzat idén közel 700 tonna illegális szemetet fog közpénzből elszállítani, ebből 22 tonnát a történelmi Avasról.

„A Fidesz rezsicsökkentésről beszél, eközben a miskolci városvezetés a törvénytisztelő lakossággal fizetteti meg az itt élő mélyigénytelenek szemetének elszállítását is, óriási plusz terheket róva az adófizetőkre” – fogalmazott a képviselő, aki szerint a jogszabályok egyértelműen fogalmaznak akkor, amikor kimondják a „szennyező fizet elv” alkalmazását. „Igen sokba kerül a miskolciaknak, hogy az önkormányzat nem hajlandó érvényt szerezni ennek az elvnek, ezért a Jobbik eljárást kezdeményezett mind a nem megfelelő hulladék-elhelyezés, mind pedig az illegális lakhatásból fakadó költségvetési csalás gyanúja miatt” – jelezte Jakab Péter.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek