2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Hőség – Vasárnapra az ország nagy részére piros figyelmeztetést adott ki a meteorológia

Hőség – Vasárnapra az ország nagy részére piros figyelmeztetést adott ki a meteorológia

Gárdony, 2013. augusztus 3. Fürdőzők a Velencei-tóban Gárdonynál 2013. augusztus 3-án. Az országos tiszti főorvos utasítása értelmében augusztus 2-án nulla órától augusztus 5-én éjfélig hőségriasztás van érvényben. Gárdony, 2013. augusztus 3. Fürdőzők a Velencei-tóban Gárdonynál 2013. augusztus 3-án. Az országos tiszti főorvos utasítása értelmében augusztus 2-án nulla órától augusztus 5-én éjfélig hőségriasztás van érvényben.    – © MTI Fotó: Soós Lajos
 Vasárnapra már tizennégy megyére és a főváros területére adta ki a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetést a hőség miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombatra 12 megyére és a fővárosra adott ki piros figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat.

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez szombaton eljuttatott figyelmeztetésében azt írta: az ország legnagyobb részén vasárnap is 27-30 fok közötti, északkeleten 25-27 fok körüli napi középhőmérséklet várható. Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Az ország többi területén harmadfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

Emellett az UV-B sugárzás maximuma vasárnap is elérheti a nagyon erős szintet.

A meteorológiai szolgálat figyelmeztetésében kitért arra is, hogy vasárnap késő este az Alpokalján és a Kisalföldön előfordulhat zivatar.

Ezzel együtt az előrejelzés szerint vasárnap is alapvetően derült, napos, száraz időre lehet számítani. A legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb hőmérséklet 32 és 37 Celsius-fok között alakul.

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek