2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Eredményes volt a júliusi TISPOL akció

A TISPOL legutóbbi, 2013. július 25-27. közötti országos akciója során a rendőrök több mint 5700 nehéz tehergépkocsit és több mint 300 autóbuszt ellenőriztek.
A Truck & Bus elnevezésű európai program közlekedésbiztonsági és bűnmegelőzési céllal működik, ennek keretében a rendőri szervek fokozott figyelmet fordítanak az elkerülhető közlekedési balesetekre és a teherszállításhoz kötődő bűncselekmények felderítésére.
A három napos akció ideje alatt 5736 tehergépkocsit és 316 autóbuszt ellenőriztek, 686 jármű esetében jogsértést állapítottak meg a hatóságok, 11 jármű továbbhaladását megtiltották.

Rendőri intézkedést 874 jogsértő cselekmény miatt kellett kezdeményezni, melyek között egy vagyon elleni és két egyéb bűncselekmény, 189 sebességtúllépés, 201 rakománybiztonsággal, 59 utasbiztonsággal kapcsolatos mulasztás szerepel. Az okmányokkal összefüggésben 109 esetben, a pihenőidő betartása kapcsán 47 alkalommal intézkedtek a rendőrök; 4 járműnél embercsempészet, 7 sofőrnél pedig ittas vezetés gyanúja is felmerült.

 

A TISPOL ellenőrzésében részt vesznek az egyes tagországok közlekedési hatóságai is. Belföldön összesen 316 – hazai és külföldi – jármű vizsgálata során 25 jogsértő esetet regisztráltak, jellemzően a passzív biztonsági eszközök használata és a vezetési idő betartása kapcsán.

ORFK Kommunikációs Szolgálat

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek