2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A Fidesz-kormány lépjen a németországi magyar vendégmunkások érdekében!

A nemzetközi és a hazai sajtó többször is foglalkozott a Németországban dolgozó kelet-európai vendégmunkások egyre jellemzőbb kizsákmányolásával. A helyzet különösen egyes húsipari cégeknél durvult el: a kialkudott bértől kezdve a szálláson át a ledolgozott munkaórákig, a vállalt munka tartalmáig mindennel átverik a dolgozókat, míg végül nincstelenül, kifacsarva, legtöbbször csak külső segítséggel tudnak még szülőhazájukba is hazatérni. Az így, rabszolgamunkával előállított, éppen ezért igen olcsó termékekkel ezek a cégek sok esetben a kelet-európai országokat árasztják el, és szorítják ki a hazai termelőket. Az Európai Uniónak pedig, úgy tűnik, az eljárás ellen nincs kifogása.

A német élelmiszer-ipari szakszervezet és annak elnöke kiállt a dolgozókért, sőt a napokban még német katolikus püspöki kar elnöke is felszólalt már az érdekükben. Ezzel szemben sem az Orbán-kormány, sem a Fidesz és a KDNP európai parlamenti képviselői egy szót sem szóltak a magyar munkásokért, nem kérték a helyzet kivizsgálását, sem az EU-n belül a vonatkozó direktíváknak megfelelően a munkaerővel történő egyenlő bánásmód betartatását.

A megalázott emberek kényszerből, a Fidesz-kormány tehetetlensége miatt, a munkanélküliség és a magyarországi éhbérek elől, családjuk itthoni megélhetésének biztosítása végett mentek külföldre dolgozni. Ezért Jobbik felszólítja a kormányt, hogy nemzetközi szinten is álljon ki a magyar munkaerőért, ne hagyja, hogy az Európai Unión belül a munkaerő szabad áramlásának égisze alatt a Nyugat kizsákmányolt, megalázott, másodrendű rabszolgái lehessenek a jó magyar szakmunkások!

Ha már munkahelyet nem tudnak nekik adni, legalább védjék meg őket!

Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek