2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Időutazás

Folynak a programok a gondozásban nevelkedő gyermekek és fiatalok számára a Nógrád Megyei Gyermekvédelmi Központ szerevezésében!A Nógrád Megyei Gyermekvédelmi Központ a 2010-ben nyert „Gyermekek és fiatalok társadalmi integrációját segítő programok megvalósítása a Nógrád megyei szakellátásban nevelkedő gyermekek számára” című pályázat megvalósítását 2011 decemberében kezdte meg.

Az azóta eltelt időszakban a tevékenységek nagyobb része megvalósult. Az összesen 46 034 136 Ft Európai Uniós támogatásban részesült projekt legfőbb célja a hátrányokkal küzdő iskoláskorú gyermekek, fiatalok társadalmi integrációjának elősegítése, különböző egyéni és csoportos programokon keresztül.

Az elmúlt fél évben sok újabb program valósulhatott meg a támogatás segítségével. 2013 áprilisában nagy sikerű szavalóversenyt tartottak, illetve ugyanebben a hónapban mutatták be „Az időutazó” című előadásukat a drámapedagógia foglalkozáson részt vevő gyermekek. Mindkét rendezvényen a meghívottak között voltak az intézmény és a társintézmények dolgozói, valamint a gondozottak családtagjai is. Végéhez ért és táncbemutatóval zárult a Modern tánc foglalkozás, mely idén 2 csoportban folyt Szátok és Salgótarján településeken. 2013 júniusában megtartották az agressziókezelő lovas foglalkozásokat és ezek lezárásaként a Lovas tábort is 20 gyermek részvételével. Tovább folytatódnak azonban a Fejlesztőpedagógiai kis csoportos foglalkozások, melyek keretében kirándulásokra is sor kerülhetett. Az eddigi alkalmak során a Csodák Palotájában, a Tisza Tavi Ökocentrumban, Hollókőn, Sástón, a Tropicáriumban és Mackó kiállításon szerezhettek életre szóló élményeket a fiatalok. Több sikeres hasznosnak bizonyult program például a terápiás foglalkozások, a nyelvi műhely és a modern tánc foglalkozások újraindításán gondolkodik a Gyermekvédelmi Központ, ehhez azonban további támogatásokra lenne szükség.

A megvalósított tevékenységek lezárásaként szervezett bemutatók, versenyek, előadások során a hátrányokkal küzdő gyerekek, fiatalok lehetőséget kaptak képességeik kibontakoztatására, és a program során elért eredményeik bemutatására. Remélhetőleg a jövőben is lesz alkalom, hasonló jellegű fejlesztő programok megvalósítására, annak érdekében, hogy a gondozásban nevelkedő gyermekek beilleszkedését, szocializációját elősegítse és csökkentse a tanulási nehézségeiket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek