2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Család ellen nincs orvosság – záró és győztes

Véget ért a Színházi Szemle sorozata a Városmajorban. A közönség Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című előadását szerette a legjobban (melyet a fehérvári színház mutatott be a fővárosban), a szervezők által felkért szakmai zsűri pedig szeptember elején hozza nyilvánosságra a díjazás eredményét.

Június 15. és július 23. között hét nem budapesti színház nyolc szórakoztató előadását tekintethették meg az érdeklődők a Városmajori Szabadtéri Színpadon, melyekre mintegy hatezren váltottak jegyet. A nyíregyházi színház Black Comedy (június 15.), a veszprémi színház A Tündérlaki lányok (június 20.), a kaposvári színház Cigánytábor az égbe megy (június 22.), a szombathelyi színház Játék a kastélyban (június 25.), a beregszászi színház Liliomfi (június 27.), a veszprémi Csalódások (július 2.), a kecskeméti színház Chioggiai csetepaté (július 6.) és a fehérvári színház  Család ellen nincs orvosság (július 18. és 23.) előadásai kerültek terítékre.

A programot szakmai zsűri kísérte, melynek tagjai: Nagyné Varga Melinda, Budapest Főváros Kulturális Főosztályának vezetője, Pécsi Júlia producer, a KÉK Művészügynökség ügyvezetője, Karsai György színháztörténész, kritikus, egyetemi tanár, Nagyszentpéteri Miklós, az Operaház magántáncosa és Ács Viktória néző voltak.

A zsűri nehezen hozta meg döntését, minden kategóriában több jelöltet is állítottak. Kezdeményezésükre az előzetes meghirdetett kategóriák mellett – Legjobb előadás, Legjobb női szereplő, Legjobb férfi szereplő – újabbakat is felállítottak, így kibővítettük a díjazást. A zsűri később hozza nyilvánosságra döntését. A Szemlével párhuzamosan a honlapunkon a közönség is szavazhatott a legjobb előadásra. 893 szavazat érkezett összesen, a közönségszavazást 576 szavazattal (64,5%) a székesfehérvári színház Család ellen nincs orvosság című előadása nyerte.

Bár e sorok írója összességében jobban szereti a Neil Simon stílusához hasonlító „drámai vígjátékokat”, el kell ismerni, Cooney darabja több okból is megérdemelten nyerte el a közönségdíjat. Egyrészt a mezőnyből – legalábbis az általunk látottak közül – egyértelműen ez volt a legjobb, másrészt pedig a darabnak voltak valóban kiemelkedő részei is, ráadásul Egyed Attila és Hirling István párosa különösen élvezhetővé tették a fehérvári társulat előadását.

Fotó: Kiss László

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…