2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Mi lesz azokkal, aki már kifizették a gázkészülékek felülvizsgálatát?

A Jobbik szerint Kriza Ákos, Miskolc polgármestere elkésett azzal a nyílt levéllel, amelyben arra kéri a közös képviselőket, ne rendeljék meg a gázkészülékek,- vezetékek, csatlakozók kötelezően előírt felülvizsgálatát. A párt szerint sok helyen már túlvannak a felülvizsgálaton, kérdés, nekik visszatérítik-e annak költségeit.

Minderről Jakab Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője beszélt hétfőn Miskolcon. A politikus emlékeztetett, 2012. szeptember 1-jén lépett életbe az a Matolcsy nemzetgazdasági miniszter által kiadott rendelet, amely előírja, ez év végéig el kell végeztetni az 1981 előtt üzembe helyezett gázkészülékek,- vezetékek, csatlakozók felülvizsgálatát.

A képviselő hangsúlyozta, ahhoz, hogy Miskolcon a lakásszövetkezetek, társasházak meg tudjanak felelni a jogszabálynak, és igazodni tudjanak mind a határidőhöz, mind pedig a fűtési szezonhoz, sok helyen hónapokkal korábban el kellett kezdeni a munkákat. Amikor Kriza Ákos polgármester nyílt levelet intézett a közös képviselőkhöz, lakásszövetkezeti elnökökhöz kérve, ne rendeljék meg a felülvizsgálatot, sokan már túl is voltak azon, önerőből vagy sok helyen hitelből kifizetve annak nem kevés költségét, húzta alá Jakab.

„Ahelyett, hogy a Fidesz most nyilatkozatokkal bombázza a miskolciakat, hasznosabb lett volna idejében megalkotni a vonatkozó jogszabályt, megkímélve nagyon sok miskolcit a kötelezően előírt felülvizsgálat anyagi terhétől, illetve a felvett hitel kamataitól” – fogalmazott Jakab Péter, majd kérdést intézett Kriza Ákoshoz:

„Azoknak a miskolciaknak, akik – megfelelve a mai napon hatályos jogszabályoknak – megrendelték és kifizették a felülvizsgálatot, visszatérítik-e a költségeiket, vagy be kell érniük Csöbör Katalin fenyegetőzésével, hogy elszámoltatja – még mindig nem a szocialistákat – hanem a közös képviselőket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…