2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Időjárás-előrejelzés- Vasárnap 34-39 fok

     Időjárási helyzet Európában
    —————————
    A szárazföld nyugati partvidéke felett hullámzó frontrendszer húzódik, arrafelé szórványosan zivatarok alakulnak ki, egy-egy hevesebb zivatar is előfordul. Északkelet-Európa nagy részének időjárását pedig továbbra is sekély ciklon határozza meg. Ott általában sok a felhő, párás a levegő, és több helyen esik az eső, záporeső. A csúcshőmérséklet mindössze 15 és 23 fok között alakul. Ugyanakkor a kontinens középső és déli területein nagykiterjedésű szubtrópusi anticiklon hatására napos, meleg, nyári idő a jellemző. A délutáni órákra jobbára 27 és 34 fok közé melegszik fel a levegő, sőt helyenként 35, 37 fokot is mérnek. A Kárpát-medence időjárását vasárnap estig az említett anticiklon határozza meg; száraz és egyre melegebb levegő áramlik fölénk, tovább erősödik a nappali felmelegedés.
   
  Várható időjárás az ország területén vasárnap estig
    —————————————————
    Többnyire derült, napos időre számíthatunk, szombaton azonban helyenként erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható, és egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat, legkisebb eséllyel az Alföldön. Vasárnap napközben a nyugati országrészben időnként megélénkül a déli szél, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 34, 39 fok között várható.

Fotó: Talán ez az egyetlen hely, ahol elviselhető ez a hőség.

(MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…