2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • A szenátus Torma Andrást javasolja a Miskolci Egyetem rektori posztjára

A szenátus Torma Andrást javasolja a Miskolci Egyetem rektori posztjára

A Miskolci Egyetem (ME) szenátusa Torma Andrást, az állam- és jogtudományi kar dékánját javasolja az egyetem rektori posztjára – tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

A rektori tisztségre hárman nyújtottak be pályázatot, és az egyetem szenátusa csütörtökön, kétfordulós szavazás után Torma Andrásnak adta a legtöbb voksot – közölték.

Az ME élére azért kell új vezetőt választani, mert a felsőoktatási törvény szerint június 30-án megszűnik a 65 évesnél idősebbek magasabb vezetői megbízása. Mivel az intézmény eddigi rektora, Patkó Gyula betöltötte ezt az életkort, a rektori tisztségre pályázatot írt ki az emberi erőforrások minisztere.

A június 17-ei határidőig az egyetem három kari vezetője, professzora nyújtotta be pályázatát. A szenátus csütörtökön az első szavazási körben Barkai Lászlónak, az egészségügyi kar dékánjának 2, Illés Bélának, a gépészmérnöki és informatikai kar dékánjának 14, Torma Andrásnak pedig 16 szavazatot adott.

A második voksoláskor Illés Bélára 15-en, Torma Andrásra pedig 17-en szavaztak, így a szenátus utóbbit javasolja rektornak Balog Zoltán emberierőforrás-miniszternek, aki felterjeszti javaslatát a köztársasági elnökhöz.

A Miskolci Egyetem új rektora 2013. augusztus 15-től lép hivatalába.

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek