2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Reagálás a Jobbik mai sajtótájékoztatójára

A „Szegregált lakókörnyezetben élők felzárkózását segítő komplex program Lyukóvölgy-Gulyakúton” elnevezésű uniós pályázat  megvalósítása  2013. január 7-én indult el. A pályázat benyújtásáról MMJV Önkormányzat Közgyűlése döntött, a projektdokumentáció ellenőrzését az ESZA Nonprofit Kft. Közreműködő Szervezet végezte. A benyújtott szakmai dokumentumok alapján a pályázatot támogatásra alkalmasnak ítélte a Közreműködő Szervezet, ennek alapján kerülhetett sor a Támogatási Szerződés megkötésére.
A 100%-ban unós támogatással megvalósuló program jelenleg is zajlik, a megvalósítás üteme és tartalma megfelel a pályázati vállalásoknak. A pályázati kiírások betartását  folyamatosan ellenőrzi a Közreműködő Szervezet, eddig semmilyen szabálytalanságról nem érkezett észrevétel..
Jakab Péter valótlanságot állít, amikor arra hivatkozik, hogy a Miskolci Rendőrkapitányság költségvetési csalással vádolta meg a miskolci önkormányzatot, ezért adta át az ügyet a NAV-nak. Dr. Bogyay Ferenc rendőrkapitány arról tájékoztatott bennünket, hogy a Jakab Péter miskolci önkormányzati képviselő által tett feljelentés, mivel az abban foglaltak költségvetésből származó pénzeszközök felhasználását érintették, azt, az ügy vizsgálatára hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóság B-A-Z. Megyei Vizsgálati Osztályához küldték át.

Tájékoztatott továbbá,hogy nem rendelkeznek olyan hatáskörrel,amely   a  feljelentésben foglaltak megalapozottságát  vizsgálja, vizsgálhatja –következésképp nyomozást nem rendelhet el, abban állást nem foglal, a feljelentést el nem utasíthatja- így az ügy további részleteinek tisztázása a megnevezett hatóság feladata. 

Miskolc, 2013.07.25.

Dr. Csiszár Miklós
Miskolc M.J. Város jegyzője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek