2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

A Jobbik feljelentése alapján nyomoz a NAV a lyukói telepprogram ügyében

A Jobbik még márciusban tett feljelentést a lyukói telepprogram miatt, a párt szerint ugyanis Miskolc városa jogosulatlanul költ el 150 millió forintot a helyi cigányság felzárkóztatására. A feljelentés nyomán a Miskolci Rendőrkapitányság megállapította, fennáll a költségvetési csalás gyanúja, ezért a büntetőügyet átadta a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak. Az eljárást kezdeményező Jakab Péter önkormányzati képviselő sajtótájékoztatóján emlékeztetett, a 150 milliós „lyukói komplex telepprogram” pályázati kiírása kiköti, hogy a cigánytelepen legyen legalább 10 lakás. Az önkormányzat meg is jelölt 13-at, ugyanakkor az érintett ingatlanok tulajdoni lapjai szerint ezek közül egyik sem lakás, hanem kert vagy gazdasági épület, vagyis szerinte az önkormányzat nem jogosult az újabb „cigány integrációs” milliók elköltésére.

„A Fidesz tétlenül nézte végig, hogyan teszik tönkre a szocialisták Miskolcot. Mi erre nem vagyunk hajlandóak, ezért teszünk feljelentést minden ügyben, amelyben fennáll a miskolciak megkárosításának gyanúja” – hangsúlyozta a politikus. Hozzátette azt is, a Jobbik alapvetően nem ért egyet azzal, hogy a Fidesz és az MSZP felelőtlenül szórja az adófizetők pénzét egy bukott felzárkóztatási modellt követve, azzal pedig kiváltképp, hogy ezért akár még törvénysértést is hajlandóak kockáztatni.

Jakab Péter arra kérte a miskolci városvezetést, az adóhatóság nyomozásának végéig a telepprogrammal kapcsolatos mindennemű pénzköltést függesszenek fel.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…