2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Zsigáék elsumákolták a közgyűlést?

Az önkormányzat szmsz-e szerint egy óra elteltével ismét meg kellett volna nézni, határozatképes-e a közgyűlés.
„Határozatképtelenség esetén az elnök a Közgyűlést felfüggeszti. Amennyiben egy óra elteltével sem áll helyre a Közgyűlés határozatképessége, a Közgyűlést ugyanazon napirendek megtárgyalására 8 napon belüli időpontra újból össze kell hívni az ülés időpontját, helyét, valamint a napirendeket tartalmazó meghívó kézbesítésével”. Ez szerepel Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének 7/2011 (III. 16.) számú önkormányzati rendeletében, amely az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról szól, s amely a város hivatalos honlapján is elérhető. A hivatkozott rész a jogszabály 15. paragrafusában olvasható.

Ez azt jelenti, hogy minden jel szerint jogszabálysértő módon járt el a jogász végzettségű alpolgármester, dr. Zsiga Marcell (a képen balra) akkor, amikor a csütörtök 9 órára meghirdetett rendkívüli közgyűlésen – miután megállapította a pillanatnyi határozatképtelenséget – meg sem kísérelte a határozatképesség helyreállítását, s kijelentette, hogy a soron következő, a munkatervben is szereplő közgyűlés szeptember 19-én lesz. Mindehhez a törvényesség őre, dr. Csiszár Miklós jegyző (a képen jobbra) szótlanul asszisztált.

Mint arról korábban beszámoltunk, a határozatképtelenséget a Fidesz és a KDNP képviselői idézték elő, akik egész egyszerűen – dr. Zsiga Marcell és Molnár Péter KDNP-frakcióvezető kivételével – nem mentek el a közgyűlésre. Nem volt ott dr. Kriza Ákos polgármester sem, pedig ő hívta össze a tanácskozást.

A rendkívüli közgyűlést az MSZP kezdeményezte, azért, hogy a testület megpróbáljon segíteni annak a több száz miskolci kisvállalkozónak, akik a trafikmutyi miatt kerültek nehéz helyzetbe.

Forrás:északonline

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…