2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Magyar Telekom: a magyar cég nem érintett az uniós versenyhatósági vizsgálatban

Magyar Telekom: a magyar cég nem érintett az uniós versenyhatósági vizsgálatban

A Magyar Telekomnak nincs arról tudomása, hogy a Deutsche Telekom bármelyik leányvállalatát, beleértve a Magyar Telekomot is érintené az Európai Bizottság versenyhatóságának vizsgálata – mondta Rózsa Iván, a Magyar Telekom kommunikációs igazgatója pénteken az MTI-nek.

Az MTI azért kereste meg a távközlési szolgáltatót, mert az EU Bizottság illetékes versenyhatóságai több európai távközlési óriáscéget vizsgálnak – a német Deutsche Telekomot, a francia Orange SA-t és a spanyol Telefonicát – azzal a gyanúval, hogy piaci erőfölényükkel visszaéltek az internetszolgáltatások terén. Az amerikai Cogent Communications cég panasza alapján a hatóságok razziákat tartottak az érintett vállalatok irodáiban.
    Rózsa Iván közölte: a Magyar Telekom nem kívánja kommentálni a híreket. Megismételte, amit a Deutsche Telekom is közölt, hogy a német vállalatot meglepte a vizsgálat, mivel korábban is voltak hasonló gyanúsítgatások, azonban azok alaptalannak bizonyultak. Hozzátette: arra lehet számítani, hogy a jelen vizsgálat is hasonló eredménnyel zárul majd. MTI

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek