2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Boldogság, gyere haza!

Kurt Tepperwein neve ismerősen csenghet azok számára, akik egy akár egy rövidke időre is betekintést nyertek az ezoterikus könyvek birodalmába.

A német származású szerző által rengeteg mű született már a témában, s továbbra is fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy könyvei révén segítséget, útmutatást nyújtson. Testi és lelki egészség, betegségek, boldogság, út-és önkeresés, tudatosság, életvezetés-és célok, (pár)kapcsolatok, gazdagság, intuíció, hipnózis – megannyi téma, amelyekben az író otthonosan mozogva tanácsokkal tud szolgálni. A most megjelenő, Élj boldogan! című könyvében pedig arra a kemény feladatra tesz kísérletet, hogy megtanítsa a boldogságot – lássuk hát…

Az író tanító módon közelíti meg a boldogság kérdését: elmagyarázza a boldogság mibenlétét és működését, feltárja a boldogságkutatás legutóbbi eredményeit, majd megtanít arra, hogyan válhatunk boldoggá, s tarthatjuk fenn ezt az állapotot hosszabb távon – vagyis egész életünkön át. A boldog élet iránti igény mindannyiunkban ott van születésünktől fogva, csak éppenséggel vagy nem tanították meg annak „hogyanját” (egyébként hogy is taníthatták volna, mikor sokan mások se tudják), vagy pedig ha mégis megkaptuk a szükséges impulzusokat, a temérdek vélt vagy valós probléma hatására mostanra már minden bizonnyal elfelejtettük.

Tepperwein célja azonban éppen ez: azazhogy képesek legyünk észrevenni a mindennapjainkban jelen lévő boldogságot – merthogy legyen azt bármilyen nehéz is elhinni, egy-egy kritikus pillanatban, – legalábbis a szerző szerint – igenis ott van. Gyakorlatorientált könyvében feladatok, tippek, meditációk, tesztek segítik a boldogság elsajátítását – s emellett egy számunkra különlegesnek tűnő szerencsejáték teszi még sokszínűbbé és szórakoztatóvá a kötetet.

Megszámlálhatatlanul sok mű született már a boldogsággal és annak kutatásával kapcsolatban. Így teljesen jogos és érthető, ha az olvasó egy egyszerű lemondó kézlegyintés kíséretében le is írja Tepperwein új könyvét. Érdemes lehet viszont mégis adni egy esélyt, hiszen az Élj boldogan! a fentebb leírtak miatt merőben más, mint a már megszokott ezoterikus könyvek – melyek elvont és megfoghatatlan mivoltukból kifolyólag nehezen értelmezhetők és ültethetők át a mindennapi életbe.

A könyvet ajánljuk tehát mindazoknak, akik a fentebbi leírás részét vagy egészér igaznak érzik magukra – azonban, és ezt nem győzzük eléggé hangsúlyozni, megváltást ne, csak iránymutatást várjanak tőle. Az utat ugyanis nekünk kell megtenni – mely sokszor kacskaringós, meredek, vagy épp eltorlaszolt… De ezek elkerülésének módjára, ha figyelünk, kaphatunk receptet Tepperweintől

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek