2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Elnavigálta magát a tolvaj

Vádemelési javaslat a poligráfon is megbukott autófeltörővel szemben. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság 2013. március 7-én rendelt el nyomozást szabálysértési értékre dolog elleni erőszakkal  elkövetett lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A kiinduló adatok szerint az elkövető egy Tiszaújváros Örösi úton parkoló személygépkocsi ablakát betörve, harmincezer forintot meghaladó értékben ruhaneműt, navigációs készüléket és mobiltelefont tulajdonított el.

Az időközben beszerzett adatok alapján a nyomozók eljutottak egy tiszaújvárosi telefonkereskedéshez, ahová B. Zsolt 20 éves nemesbikki lakos továbbértékesítésre adta be az autóból eltűnt telefont. A bolt által addigra eladott készüléket az eljárás során a nyomozók megtalálták és lefoglalták.

A 20 éves nemesbikki férfit a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, aki részleges beismerő vallomást tett, de elmondása szerint a készüléket nem lopta, hanem találta. A terhelt az általa önként vállalt poligráfos hazugságvizsgálaton ugyancsak a rendőrség nyomozati információit erősítette, mivel annak eredménye szerint valótlanságokat állított vallomásában.

 

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az ügyben indított nyomozást befejezte és az iratokat 2013. július 3-án vádemelési javaslattal küldte meg a Tiszaújvárosi Járási Ügyészségnek.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek