2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Az Európai Bizottság 214,6 millió eurónyi KAP-kiadást fizettet vissza a tagállamokkal
Az Európai Bizottság 214,6 millió eurónyi KAP-kiadást fizettet vissza a tagállamokkal

Az Európai Bizottság 214,6 millió eurónyi KAP-kiadást fizettet vissza a tagállamokkal

Az Európai Bizottság 214,6 millió eurónyi KAP-kiadást fizettet vissza a tagállamokkalAz Európai Bizottság ma elfogadott határozata értelmében a tagállamoknak összesen 214,6 millió eurónyi, az Európai Unió agrárköltség vetéséből finanszírozott és jogosulatlanul felhasznált összeget kell visszatéríteniük. A pénzösszegeket azért kell visszajuttatni a közösségi költségvetésbe, mert azok felhasználása során nem tartották be az uniós előírásokat, vagy azért, mert a mezőgazdasági kiadások ellenőrzésére szolgáló eljárások nem voltak megfelelőek. A közös agrárpolitika (KAP) keretébe tartozó kifizetések folyósításáért és ellenőrzéséért a tagállamok felelősek, a Bizottság feladata pedig az, hogy meggyőződjön róla: a tagállamok szabályosan használták fel a támogatást.

A mostani határozattal kapcsolatban Mariann Fischer Boel mezőgazdasági és vidékfejlesztési biztos elmondta: „A Bizottság továbbra is mindent megtesz annak biztosítására, hogy a pénzösszegek felhasználását a lehető leghatékonyabban lehessen ellenőrizni. A rendszer ma jobban működik, mint valaha, és eszközeinket a jövőben még ennél is hatékonyabbá kívánjuk tenni.”

A főbb pénzügyi korrekciók

A mostani határozat értelmében Ausztriának, Belgiumnak, a Cseh Köztársaságnak, Néme tországnak, Spanyolországnak, Finnországnak, Franciaországnak, Nagy-Britanniának, Görögországnak, Magyarországnak, Írországnak, Olaszországnak, Litvániának, Máltának, Hollandiának, Lengyelországnak, Portugáliának és Szlovéniának kell visszatérítenie támogatási összegeket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…