2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A baloldal helyzetéről tanácskozott Brüsszelben a 4K!

A 4K! delegációja Brüsszelben nemzetközi konferencián vett részt felkért felszólalóként az európai baloldal helyzetéről. Istvánffy András beadta a 4K! felvételi kérelmét az Európai Balpárthoz.
Istvánffy András pártelnök és Sarkadi László, az Országos Bizottság nemzetközi kapcsolattartásért felelős tagja június 27-én beadta a 4K! csatlakozási kérelmét az Európai Balpárthoz. A felvételi kérelem beadását hosszabb egyeztetés előzte meg az európai rendszerkritikus baloldalt tömörítő pártszövetséggel.

„A 4K! ezzel nagy lépést tett előre az európai politikába való bekapcsolódása terén. Patriótaként igazságtalannak tartjuk az EU jelenlegi rendszerét, ahol a gyengébb gazdaságú országok kiszolgáltatott helyzetbe kerültek az erős centrumországokból. Amíg az EU csak a piacokat egyesíti, de a piac negatív hatásaival külön-külön kell megbirkózniuk a tagállamoknak, az EU szélsőségesen igazságtalan marad. A kiút azonban nem az EU szétverése, hanem a közös európai szociális rendszer felé vezet. A 4K! ennek elérése érdekében elkötelezett a rendszerkritikus baloldal európai szintű együttműködése iránt” – mondta Istvánffy András.

A 4K! képviselői Brüsszelben három napos nemzetközi konferencián vettek részt az európai baloldal helyzetéről a német Balpárt Rosa Luxemburg Alapítványának szervezésében. A konferencia külön foglalkozott a kelet-európai helyzettel. Ennek keretében felszólalt Istvánffy András is, aki értékelte a magyarországi helyzetet, és bemutatta a 4K! céljait.

„A nyugat-európai balpártok képviselői részéről komoly érdeklődés tapasztalható a posztkommunista országokban szerveződő új, rendszerkritikus generáció iránt. Most van lehetőség új célokat fogalmazni meg ezekben az országokban, mivel húsz év elteltével az emberek kiábrándultak a vadkapitalizmusból” – mondta Istvánffy András.

A konferencia összegezte a Görögországban a kormányzás kapujában álló Sziriza, és az utóbbi években Izlandot kormányzó, és a válságot rendhagyó módon, sikeresen kezelő Bal-Zöld Mozgalom tapasztalatait is.

„Szürreális, hogy miközben nemzetközi szinten már elismerik és jegyzik a 4K!-t, addig a magyar bíróság különböző kifogásokkal több, mint egy éve húzza az új párt hivatalos bejegyzését” – tette hozzá Istvánffy András.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…