2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Tolvajok, garázdák rendőrkézen

Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből.

Csoportos garázdaság miatt indult eljárás a hajnali verekedőkkel szemben

Tiszalúc belterületén 2013. június 29-én hajnali egy órakor egy születésnapi rendezvényt követően P. Zsolt és K. Attila 30 éves, valamint G. Gábor 36 éves helyi lakosok egymással összeverekedtek. A kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsító, másokban riadalmat és megbotránkozást keltő személyeket a kiérkező járőrök előállították, velük szemben a Szerencsi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya csoportos garázdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

 

Rács mögé került tolvajok

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rendőri szervei 2013. június 28-án 14 főt vettek szabálysértési őrizetbe.

Péntek koraeste egy mályi tanyáról V. Csaba 33 éves alsózsolcai lakos és további hét társa különféle hulladék vasakat szedett össze és tulajdonított el. A kiérkező járőrök a lopáson tetten ért személyeket előállították, majd szabálysértési őrizetbe vették.

Ugyancsak szabálysértési őrizetbe került az a 30 éves Miskolc-lyukóvölgyi B. Dezső is, akit péntek délután állampolgári bejelentés alapján áramlopáson értek tetten a rendőrök. Az érintett ingatlanban albérlőként lakó férfi a lakásból egy réz vezetéket kivezetve csatlakozott rá illegálisan a ház előtti villanypóznára. Az illegális vételezést az áramszolgáltató szakemberei megszüntették, a járőrök az eljárás alá vont személyt a Miskolci Rendőrkapitányságra előállították és őrizetbe vették.

Az említett ügyeken túl a borsodi megyeszékhely rendőrei két bolti tolvaj, a kazincbarcikai járőrök a távoltartási szabályokat megszegő két férfi, míg a szerencsi egyenruhások további egy garázda személy szabálysértési őrizetbe vételéről határoztak.

Az illetékes rendőrkapitányságok 72 órán belül állítják bíróság elé az eljárás alá vont személyeket.

 

Közlekedésrendészeti helyzetkép

Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjain az elmúlt huszonnégy órában négy személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, melyen felül további öt anyagi kárral végződő ütközés jutott a rendőrség tudomására.

A balesetek elkerülése érdekében a Rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy fokozott körültekintéssel vezessék járműveiket!

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…
Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…