2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Tanévzáró a Miskolci Egyetemen

Lezárultak a Miskolci Egyetem tanévzáró diplomaátadó ünnepségei Miskolcon – a Comenius Főiskolai Kar a hagyományok szerint Sárospatakon tartja diplomaátadó ünnepségét június 29-én, szombaton délelőtt 11.00 órától a kari díszteremben. A Miskolci Egyetem Szenátusának ma délutáni nyilvános ünnepi ülése egyben az intézmény 2012/2013-as tanévét lezáró ünnepség is volt. A nyolc karon és egy intézetben összesen csaknem ezer végzős fiatal vehette át oklevelét.

Prof. Dr. Patkó Gyula rektor is búcsúzik, június 30-án lejár rektori megbízása. A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény szerint ugyanis 2013. június 30-án megszűnik a hatvanöt éves koron túlnyúló magasabb vezetői megbízás. S mivel a Miskolci Egyetem rektora, Prof. Dr. Patkó Gyula hatvanötödik életévét betöltötte, a rektori megbízásra pályázatot írt ki az emberi erőforrások minisztere.

Mint arról korábban tájékoztatást adott az egyetem vezetése, a Miskolci Egyetem rektori posztjának betöltésére májusban kiírt második felhívásra június 17-ig lehetett pályázatot benyújtani. A Miskolci Egyetem új rektora 2013. augusztus 15-től lép hivatalába, az átmeneti időszakban Prof. Dr. Stipta István, jelenlegi általános rektorhelyettes lesz az egyetem megbízott rektora.

Az ünnepségeken elismerő címeket, egyetemi kitüntetéseket, doktori címeket is átadtak. A mai rendezvényeken a Miskolci Egyetem díszpolgára kitüntetést vette át:

– Finnország volt magyarországi nagykövete, Jari Pekka Olavi Vilén a Miskolci Egyetemmel fennálló kapcsolat kiépítéséért, a finn tiszteletbeli konzulátus megszervezéséért és a finn felsőoktatási tapasztalatok átadásáért;

– Dr. Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár a Miskolci Egyetem környezetvédelmi projektjeinek hatékony támogatásáért, az Állam- és Jogtudományi Kar képzési programjának kibővítése terén nyújtott érdemi segítségért;

– Prof. Dr. Lukács János stratégiai és fejlesztési rektorhelyettes a kiemelt egyetemi projektek vezetésében és az egyetemi stratégia megalkotásában végzett kiemelkedő szintű és eredményes munkájáért kapta meg ugyanezt a kitüntetést.

A délutáni rendezvényt megtisztelte jelenlétével Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere is.

A Miskolci Egyetem Szenátusa ma tiszteletbeli doktorrá fogadta

– Dr. Bárczy Pált, a Miskolci Egyetem professzor emeritusát;
– Dr. Antoni Tajduś professzort, a krakkói bányászati kohászati egyetem volt rektorát,

– Dr. Ettore Cardarellit, a római La Sapienza Egyetem professzorát,

– Masataka Shirakashit, a Nagaokai Műszaki Egyetem volt professzorát, a Maláj-Japán Nemzetközi Műszaki Egyetem jelenlegi professzorát.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…