2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Hatástalanított aknák

Egy lakosságvédelmi intézkedés mellett garázdákkal, tolvajokkal szemben is eljártak többek között a rendőrök Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 2013. június 25-én. A miskolci rendőrök két helyi férfit vettek őrizetbe lopás miatt. Egyikük, a 43 éves K. János egy helyi élelmiszerboltból akart szeszes italt, paprikát, paradicsomot és két rúd szalámit eltulajdonítani, de tetten érték. A tolvaj letörte a csomagolt felvágottról az áruvédelmi eszközt. A férfit bűnügyi őrizetbe vette a rendőrség, akivel szemben lopás vétsége miatt indított eljárást a hatóság. A másik miskolci tolvaj édességet és sört akart eltulajdonítani egy boltból, de tetten érték, őt szabálysértési őrizetbe vette a Miskolci Rendőrkapitányság.

A Szerencsi Rendőrkapitányság egy-egy férfival szemben hozott személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést garázdaság és lopás szabálysértése miatt. Az ózdi rendőrök pedig egy férfit vettek őrizetbe garázdaság szabálysértése miatt.

 Az illetékes rendőrkapitányságok 72 órán belül tervezik bíróság elé állítani az eljárás alá vont személyeket.

 

Elszállított taktakenézi aknák

Lakosságvédelmi intézkedésben működött közre a Szerencsi Rendőrkapitányság az esti órákban Taktakenézen. A településen ugyanis árokásás közben feltehetően II. világháborús aknákat találtak. A tűzszerész szakemberek a két eszköz hatástalanításának idejére mintegy 200 méteres körzetben elrendelték a lakosság kiürítését. Majd a gránátok elszállítását követően az érintettek visszatérhettek otthonaikba.

 

Az elmúlt 24 óra közlekedési baleseteiről

Megyénk útjain az elmúlt 24 órában három személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, anyagi kárral végződő ütközés három esetben jutott a rendőrség tudomására.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság járőrei közúti ellenőrzésen, a helyszínen vették el a vezetői engedélyét egy sofőrnek, mivel a nála alkalmazott alkoholszonda elszíneződött.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…
Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…