2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Megkezdődött a labor felújítása, átalakítása a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumában!

Megkezdődött a labor felújítása, átalakítása a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumában!

Megkezdődtek a labor átalakítási munkálatai, mely során megújul és alkalmassá válik arra, hogy a fizikai, kémiai, és biológiai természettudományos méréseket és kísérleteket a kor követelményeinek megfelelő környezetben mutassák be a diákoknak. A megújult laborban színesebb, látványosabb órákat tarthatnak a szaktanárok, ezzel pedig felkelthetik a fiatalok figyelmét a természettudományos tárgyak iránt, javítva a továbbtanulási arányt is.

Az átalakítási munkák során a parkettás padlóburkolatot csúszásmentes, kopásálló kerámia lapburkolatra cserélik, a nyílászárókat felújítják, a falakat is laborhoz illően csempeburkolattal látják el. Végeredményként kialakításra kerül két labor helyiség, egy öltöző előtér, egy tanári fogadó, előkészítő szertár és egy vegyszerraktár. Új laborasztalok kerülnek beépítésre, és a szükséges eszközök beszerzése is megtörténik. Mindez „A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumában” című projekt segítségével valósulhat meg, melyhez a Tiszáninneni Református Egyházkerület Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma 234 000 000 Ft támogatást nyert az ÚSZT keretében.

A projekt legfontosabb célkitűzése közt szerepel a természettudományos tárgyak népszerűsítése, megkedveltetése, a magas színvonalú tehetséggondozás, és a partner iskolák részvételével a minőségi természettudományos oktatáshoz való egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása a kisebb települések szerényebb körülmények között élő tehetséges diákjai részére.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…