2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Késéssel, de annál erősebben…

Komoly nehézségekkel kezdődött meg a Budapesti Nyári Fesztivál 2013-as évada, hisz a Dunán végighaladó hatalmas árvíz miatt a június 14-re tervezett megnyitót, valamint a június végi Spartacus balettelőadásokat is törölni kellett, Fenyő Miklós koncertjét pedig későbbre, július 16-ra halasztották a szervezők. Így, miközben a Városmajorban már javában zajlik a Színházi Szemle, a fesztivál margitszigeti része két igazi, forró nyári estére való musicallel indul be.

Melyek közül a július 5-én és 7-én látható Csinibaba elsősorban (de természetesen nem kizárólag!) az idősebb, az „átkost” megélt generációnak szól, míg a július 12-én és 14-én megtekinthető Oliver! talán inkább a fiatalabb nézők kegyeit nyerheti el. Természetesen azonban nem kizárólag, hisz attól, hogy valami a gyermekekről szól, egyáltalán nem biztos, hogy csak nekik lehet érdekes.

Ki ne ismerné a magyar filmipar egyik legsikeresebb alkotását, a Csinibabát, mely annak idején nézők százezreit vonzotta a mozikba? Ezúttal pedig a színpadi változat varázsolhat el több ezer embert, hisz a hatvanas évek küzdelmeit, lázadásait és kitörni vágyását felidéző történet hamisítatlan retróhangulata alighanem kellemesen teljesíti majd sokak elvárásait a július eleji nyári estékhez méltó szórakozásról.

A fiatalokról, de nem csak fiataloknak szóló, a Margitszigeten a Szabad Tér Színház és a Veszprémi Petőfi Színház együttműködésében bemutatásra kerülő Oliver! Charles Dickens legendás regénye alapján készült, melynek főszereplője, a kis Olivér alakjában az író az emberi jó örök érvényű elvét kívánta megformálni, amely minden gonosszal szembeszáll és a végén teljes diadalt arat. Hogy ez Nagy Viktor rendezésében mily módon sikerül, az kiderül július 12-én, a Margitszigeten (is).

Az élet azonban természetesen a két „családi” musicalt követően is folytatódik majd a Margitszigeten, többek között a már fentebb említett Fenyő Miklós koncerttel, az idén 60 éves James Bondot ünneplő filmzene-koncerttel és Puccini remekművével, a Pillangókiasszony című operával. Augusztus folyamán pedig ismét látható lesz a Báthory Erzsébet életét és sorsát bemutató musicalopera is, továbbá betekintést nyerhetünk a különleges Hotel Menthol életébe, ráadásként pedig az örökifjú Macskák is betáncolnak a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra.

DicsukD

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek