2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Lengyel, szlovák, magyar, három jóbarát

Az ismert rigmus két szereplőjének körét terjeszthettük ki a hétvégén háromra. Szlovák barátaink hívták meg miskolci társaikat egy nemzetközi tornára, szombaton, Kassára. A Cassovia Steelers rendezte eseményen a borsodi Acélcsapaton kívül jelen volt még magyar részről a Nyíregyháza Tigers, valamint a lengyel AZS Silesia Rebels.

A Build & Media American Football Cup elnevezésű kupán kettesével összesorsolva játszottak elődöntőket a felek, majd a győztesek a serlegért, a vesztesek a harmadik helyért vívtak. A Miskolc Steelersnek az első derbire sikeredett szorosra, amikor a velük egyébként a 2013-as magyar elsőosztályú bajnokikon együtt, közös csapatban harcoló szlovák társakkal álltak fel, kivételesen, a scrimmage line két oldalán. A rangadó úgy lett 45-43, hogy még a lefújáskor is kétpontosnak ment neki a vendéggárda, amivel egyenlíthetett volna; nem tette. A másik ágon a nyírségi Tigrisek bizonyultak jobbnak (22-12). A vigaszági mérkőzés a lengyelek győzelmével ért véget (20-0) – az északiak amerikaifoci-kultúrája közismert módon előrébb tart, mint a miénk -, az aranycsata pedig a vendéglátók javára dőlt el: Cassovia Steelers – Nyíregyháza Tigers 21-13.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek