2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Környezetbarát, földgázmotoros autóbuszt tesztel az MVK

Környezetbarát, földgázmotoros autóbuszt tesztel az MVK

A Magyar Gázüzemű Közlekedés Klaszter Egyesület széleskörű összefogásának eredményeként az MVK Zrt-nek lehetősége nyílik egy környezetbarát, 12 méter hosszú CNG (sűrített földgáz) üzemű alacsonypadlós városi autóbusz tesztelésére.

A sűrített földgázzal  közlekedő IVECO Citelis busz próbajáratát több magyar nagyváros, köztük Miskolc utazóközönsége is tesztelheti.
Az autóbusz 2013. június 20 – 24-e között tartózkodik az MVK Zrt.-nél. A próbaüzemeltetés célja, hogy Társaságunk üzemi körülmények között gyűjthessen tapasztalatokat a jármű műszaki- és forgalmi tulajdonságairól, valamint az utazóközönség véleményéről. 

A teszt autóbusz ingyenesen vehető igénybe az alábbi napokon és viszonylatokon:

Dátum    Viszonylat
 2013.06.21.    67
2013.06.22.    24, 2
2013.06.23.    3A
2013.06.24.    24

Az utasoknak a már megszokott módon kérdőívek segítségével lesz lehetőségük elmondani véleményüket a járművel kapcsolatban.

Amit a buszról tudni érdemes

A 12 méter hosszú, teljes mértékben alacsonypadlós, háromajtós autóbusz hajtásáról 210 lőerős, hathengeres földgázmotor gondoskodik, mely az érvényben lévő Euro 5-ön túl az EEV környezetvédelmi kibocsátási normáknak is megfelel. Mindamellett a jövő évtől életbe lépő, a korábbiaknál jóval szigorúbb Euro 6-os határértékek teljesítésére is készen áll.
A motor működéséhez szükséges – névlegesen 200 bar-os nyomásra sűrített – földgáz tárolására nyolc darab, összesen 1240 liter térfogatú, rendkívül erős kompozit szerkezetű gáztartály helyeztek el az autóbusz tetején.
Összesen 110 személy szállítására alkalmas, melyből 26 ülőhely áll az utasok rendelkezésre. A második ajtónál kialakított peronon lehetőség van babakocsival és kerekesszékkel közlekedők utazására is, le- és felszállásukat pedig mechanikusan, vagy akár elektronikusan működtethető rámpa segíti. Az utastér szellőzéséről légkondicionáló, valamint tágas, elhúzható oldalablakok gondoskodnak.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek