2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Információs nap a Norvég Alapról a Nemzeti Külgazdasági Hivatalban

Információs nap a Norvég Alapról a Nemzeti Külgazdasági Hivatalban

A Norvégia, Izland és Liechtenstein által finanszírozott EEA/Norvég Alap következő pályázati kiírásai hamarosan megjelennek. A „Zöldipari Innováció” Program keretében az idei évben először nyílnak meg olyan pályázati jogcímek, amelyek révén a vállalkozói szektor is részesülhet a Norvég Finanszírozási Mechanizmusból.
A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) az Innovation Norway valamint a Szent István Egyetem közreműködésével és a Norvég Nagykövetség támogatásával információs napot és üzletember-találkozót szervezett annak érdekében, hogy tájékoztatást nyújtson a vállalkozásoknak a rendelkezésre álló forrásokról és pályázati feltételekről. Tekintettel arra, hogy a norvég partnerrel történő együttműködés az elbírálás során plusz pontokat jelent, a kétoldalú együttműködések kialakításában is segíteni kíván a HITA.
A rendezvényt hatalmas érdeklődés övezte, 80 magyar és 6 norvég cég vett részt az információs napon. Az érdeklődők tájékozódhattak a Norvég Alap Zöldipari Innováció Programja, valamint az Eco-Innovation Program által nyújtott lehetőségekről, majd a magyar és a norvég cégek képviselői négyszemközti megbeszéléseken egyeztették projekt-elképzeléseiket.
A norvég-magyar kétoldalú vállalati kapcsolatokban az elmúlt időszakban jelentős előrelépés tapasztalható. A skandináv országot elkerülte az Európai Unió válsága, gazdasága továbbra is prosperál és jelentős beruházásokat valósítanak meg. Ennek köszönhetően a norvég vállalkozásoknak számos területen van szükségük magyar beszállítókra és alvállalkozókra, ez kiemelkedően igaz az építőiparban és a kapcsolódó szektorokban (világítástechnika, bútorgyártás). A magyar vállalkozások – érzékelve a norvég gazdaság nyújtotta lehetőségeket – szintén növekvő érdeklődést mutatnak az ország iránt.
Bővebb információ a pályázatról: www.norvegalap.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek