2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Állítsák vissza a múzeumlátogatáshoz járó utazási diákkedvezményt!

A Jobbik Ifjúsági Tagozat tiltakozik az ellen, hogy a Fidesz-kormány megszüntette azt az ingyenes Budapestre utazási lehetőséget, mely a diákokat múzeumlátogatások esetén megillette. A nemrég eltörölt jogszabály ugyanis ilyen esetekben lehetővé tette a térítésmentes utazást, mely nagy segítség volt osztálykirándulások és más csoportos látogatások megszervezéséhez.
A Fidesz hároméves kormányzása alatt bevett szokássá vált, hogy azon társadalmi csoportokat sarcolta meg, hozott számukra hátrányos döntéseket, melyek nem jelentenek számukra potenciális szavazótábort. Ez a kicsinyes érdek, most is felülkerekedett a döntéshozatalban. Pedig az Országház és a nagy múzeumaink látogatása amellett, hogy örök és meghatározó élmény egy fiatal életében, az alapműveltség része, és ami talán még ennél is fontosabb, a nemzeti identitás egyik alapköve. Őseink hagyatéka közös kincsünk, mindenkit büszkeséggel tölt el, ha ezekkel közvetlenül is találkozik. A döntés egyúttal diszkriminatív is, hiszen a vidéken élőket hozza hátrányos helyzetbe. Egy-egy ilyen budapesti út a távolabbi megyékben élő gyerekek családjainak bizony komoly kiadást jelenhet.

A Jobbik Ifjúsági Tagozat ezért követeli, állítsák vissza a korábbi kedvezményt, hogy az ország bármely pontján élő fiatal eljuthasson a magyarság kiemelkedő kulturális teljesítményét jelentő helyekre. Egyben felszólítjuk a kormányt, hogy fejezzék be végre az ifjúságot negatívan érintő döntések meghozatalát.

Takács Krisztián, a Jobbik Ifjúsági Tagozat alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek