2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Százhúsz új munkahely Szikszón

Üzemet létesít a németországi REDO Water System Kft. Szikszón. A beruházás ünnepélyes alapkőletételét június 12-én tartották a a Szikszói Ipari Parkban. Füzesséri József polgármester köszöntötte a Redo Water System Kft. gyártó bázisának a jelképes alapkőletételén résztvevőket, így Kovács Zoltánt, az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárát, Galambodi Attilát, a REDO Water System Kft. ügyvezetőjét, valamint a térség polgármestereit, vállalkozóit.
Ma itt az álmunk újabb képe kel életre a világviszonylatban is sikert sikerre halmozó – 30 országban jelen levő – REDO Water System Kft. jóvoltából- jelentette ki Füzesséri József. Galambodi Attila ügyvezető és tulajdonos gondolta úgy, hogy németországi gyártóbázisát, majd szervizközpontját is ide hozza. Köszönjük, hogy Szikszót választotta, amelyet a kormány nemrégiben a szabad vállalkozási zónába sorolt, ezzel is hozzájárulva annak a beruházási kedvnek az élénküléséhez, amely a szikszói ipari területen zajlott az elmúlt két évben. A REDO Water System Kft. egy olyan városra talált, amely már az elmúlt években is bizonyította: érdemes ide jönni, építkezni, együttműködni, gyárat telepíteni. Kovács Zoltán államtitkár szerint a térségi munkahelyteremtést pozitívan befolyásolhatja, hogy szerdán megtörtént a REDO Water System első magyarországi telepének alapkőletétele a Szikszói Ipari Parkban. Galambodi Attila arról beszélt, hogy 3 év alatt – két ütemben – 120 új munkahely létesül. Szeptembertől itt gyártjuk vízfertőtlenítő berendezésünket. Új eljárásunk lényege, hogy a 10 gramm só és 12 Watt felhasználásával előállított egy liter adalék alkalmas ezer liter víz tisztítására.

Forrás:boon.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…