2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Újabb Jobbik-siker: állami támogatást kap az ’56-os múzeum

Az ország egyetlen 1956-os múzeumának állami költségvetési támogatására 2010 óta számtalan javaslatot nyújtott be a Jobbik, de azt mindig leszavazta az Országgyűlés. Végre azonban meghajolt a kormány a társadalmi elvárás előtt: egyszeri 50 millió forintos felújítási-korszerűsítési támogatást biztosítanak a Magyar Honvédségen keresztül, és rendszeresnek ígért működési támogatásról is tárgyalás folyik. A Jobbik bízik benne, hogy mindez nem csak a választásig tart majd.
Az ország szintén egyetlen Trianon Múzeuma állami támogatásának költségvetési törvénybe foglalását már 2010-ben kiharcolta a nemzeti ellenzék, igaz, azóta már csak miniszteri keretből finanszírozzák, alkalomszerűen, folyamatos politikai függőségben tartva a kulturális intézményt.

A Kiskunmajsán található ’56-os múzeumot és ifjúsági tábort Pongrátz Gergely, a Corvin köz legendás parancsnoka alapította. Az ő emlékének, életművének gondozásáért a Jobbik azért is érez kiemelt felelősséget, mert a párt zászlóbontó gyűlésén, 2003. október 24-én megható beszédben kérte fel az alapítókat eszmeiségének továbbvitelére. A Jobbik Magyarországért Mozgalom 10. születésnapja alkalmából tartandó, ünnepi kongresszusa is részben ennek jegyében zajlik majd.

A Jobbik filmet szeretne Pongrátz Gergely életéről, melynek forgatókönyve első változatban el is készült, de a kormányzat még a Tóth Ilonka-filmmel is adós, melynek forgatókönyve már második kiadásban is megjelent, adománygyűjtés is indult, de az állami támogatás ugyanúgy hiányzik, mint minden magyar történelmi film esetén e kormányzati ciklusban.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek