2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Legyen ingyenes a parkolás az árhullám levonulásáig!

Minden eddiginél hatalmasabb árvíz fenyegeti Magyarországot. A vészhelyzet elhárításához teljes körű nemzeti összefogásra van szükség. A magyarság összetartó erejét bizonyítva, az áradás sújtotta területekre ezrével érkeznek saját autóikkal, buszokkal a segíteni szándékozók, igénybe véve ezeken a területeken akár a fizető parkolókat is.

A fővárosban továbbá hatalmas torlódást okoz, hogy a Duna elárasztotta a budai- és pesti alsó rakpartokat, ennek következtében a gépjárműforgalom átterelődött a felső rakpartokra és a párhuzamos utakra. Az árvízi védekezés miatt most mindennél fontosabb a gyors, akadálytalan közlekedés az értékeiket mentők és az árvízi védekezést segítők számára, ami a kialakult közlekedési dugók miatt lehetetlen.

A Jobbik fentiek miatt azt kezdeményezi, hogy az árhullám levonulásának és az árvízi védekezés befejezésének időpontjáig az árvíz sújtotta területeken – köztük a fővárosban – rendeljék el a díjtalan parkolást és tegyék ingyenessé a tömegközlekedési eszközök használatát. Az ingyenessé váló parkolás és tömegközlekedés hozzájárulhat az árvízi védekezés hatékonyabbá és gyorsabbá válásához, valamint a forgalmi torlódások megszüntetéséhez.

Az árvíz elleni védekezés és az áradás által veszélyeztetett emberek értékeinek kimentése mindennél, így a kieső bevételeknél is fontosabb közérdek.

Schön Péter országgyűlési képviselő

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek