2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Illegális fegyverkovács és kuncsaftjai rendőrkézen

A nyomozás adatai szerint egy alsózsolcai férfi légfegyvereket alakított át lőfegyverekké és azokat a hozzájuk használatos éleslőszerekkel és hangtompítókkal tovább értékesítette több személynek, főként orvvadászat céljára.

A Miskolci Rendőrkapitányág Felderítő Alosztálya lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást 2013. május 8-án egy alsózsolcai lakos ellen. A mára felgöngyölített ügy adatai szerint a 29 éves Z. Gergely légfegyvereket alakított át lőfegyverekké és azokat a hozzájuk használatos éleslőszerekkel és hangtompítókkal tovább értékesítette több személynek.

A nyomozás során a felderítők beazonosították a fegyvereket megvásárló személyeket is. A beszerzett adatok alapján, összehangolt rendőri intézkedések keretében Borsod-Abaúj-Zemplén Megye több településén házkutatásokat hajtottak végre, amelyek során a nyomozók több átalakított puskát, hangtompítót, céltávcsövet, nagyobb mennyiségben különböző kaliberű lőszert, valamint trófeát foglaltak le.

Az eljárás során az illegális fegyverkovács mellett további hét személyt hallgattak ki gyanúsítottként.

Az ügyben a Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya szakértők bevonásával folytat büntetőeljárást.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –

A BOON LEGFRISSEBB HÍREI A CÍMLAPON: KATTINTSON IDE!

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek