2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Trianon: az MSZP és a Fidesz kezet foghat

Mielőtt a 2004-ben a határon túli magyarok megtagadására buzdító szocialisták a nemzeti elkötelezettség mintapéldájaként tüntetnék fel magukat – van merszük nekik felhánytorgatni a Fidesz 1990-es trianoni kivonulását –, emlékeztetjük őket egy három évvel ezelőtti parlamenti eseményre: az MSZP távol maradt 2010-ben a parlamenti Trianon emlékülésről.

Az Országgyűlés alakuló ülésén pedig a Jobbik-frakció által énekelni kezdett Székely himnusznál – amelybe bekapcsolódtak a Fidesz és a KDNP képviselői – a legtöbb szocialista képviselő pakolni kezdett, s elhagyta az üléstermet.  A szocialisták gyalázatát ezen a videón meg is lehet tekinteni.

A Jobbik ugyanakkor hasonló hazaáruló gesztusnak tartja a Fidesz mai hozzáállását is a gyásznaphoz, hiszen 1990-ben a Trianon-megemlékezésről kivonuló párt ma ünnepséggé silányítja hazánk megcsonkítását, a magyarok jelentős részének jogfosztottságát. Az ünnepi beszédeket és koncerteket tartani, kizárólag az összetartozás pozitív üzenetéről beszélni bűn június 4-én, a december 1-jei Medgyessy–Nastase koccintáshoz fogható gyalázat. A közpénzből finanszírozott Barackfa című bárgyú, idióta dal pedig a magyarság legnagyobb tragédiájának megcsúfolása. Gondoljunk bele, milyen felháborodás alakulna ki, ha a kormány hasonlóan „ünneplő” módon, vigasságokat szervezve emlékezne meg a holokausztról!

Novák Előd, a Jobbik alelnöke

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek