2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Nyílt levél dr. Kriza Ákosnak, Miskolc polgármesterének

Kriza doktor!
Hónapok, évek óta követeli az MSZP, hogy az Ön és a fideszes párttársai által vezetett önkormányzat változtasson botrányos egészségpolitikáján. Az ugyanis, annak ellenére, hogy Ön, egy orvos-polgármester vezeti ezt a várost, nem a miskolci betegek érdekeit szolgálja.
Az előző, szocialista városvezetés milliárdokat költött egészségügyi beruházásokra. A Semmelweis Kórházat új belgyógyászati tömbbel, felújított szülészet-nőgyógyászati osztállyal, a Térségi Diagnosztikai Szűrőcentrum megépítésével, a sürgősségi osztály és az új központi intenzív osztály létrehozásával fejlesztették; egészségházak építésébe kezdtek Miskolc több pontján. Az akkori szocialista kormánynál eljártak annak érdekében is, hogy a megyei kórházban megépülhessen a korszerű ellátást biztosító Csillagpont Kórház, a pályázat több mint 10 milliárd forintos fejlesztési pénzt hozott városunkba.
Tették mindezt úgy, hogy az akkori városvezetésben – hozzánk, miskolci szocialista országgyűlési képviselőkhöz hasonlóan – egyetlen, kifejezetten egészségügyi szakterületről érkezett tisztségviselő sem dolgozott, ám ennek ellenére mégis tudták, mi szolgálja a miskolci betegek érdekeit. Mert hallgattak a szakmára, a józan észre, s nem egyéni ambíciók, érdekek kiszolgálása motiválta döntéseiket.  
Ezzel szemben Ön, Kriza doktor, egészségügyi szakember létére, eddig minden egyes intézkedésével csak kárt okozott a miskolci betegellátásnak. A kórházunkat mindenféle ellentételezés nélkül odaadta az államnak, sőt, a Misek fejlesztésére elnyert közel 5 milliárd forintnyi pályázati pénzről nagyvonalúan le is mondott. Belement egy olyan szakmainak nevezett, kórházak közötti látszat-együttműködésbe, amely a miskolci betegek számára semmiféle hasznot nem hoz, ellenben kiszolgálja a megalomán tervekre alapozott, szakmailag alaposan kifogásolható centralizációs törekvéseket. 
Ön, Kriza doktor, képes még az ügyeleti rendszer működtetését is kockára tenni, ki tudja, kinek, minek az érdekében. Mert a vasgyári ügyelet megszüntetése semmiképpen sem szolgálja a betegek érdekeit, hiába próbálják Önök ezt a hazugságot szuggerálni a városlakókba. Az MSZP persze folyamatosan tiltakozik az ellátás leépítése, a szinte titokban végrehajtott privatizáció ellen, ám érveinket Önök még csak meghallgatni sem hajlandóak. Követeltük a közbeszerzési kiírás érvénytelenítését, az eredmény megsemmisítését is, de hiába gyűjtöttünk össze a városlakók segítségével rengeteg aláírást, hiába kezdeményeztük többször is, hogy a közgyűlés tárgyaljon erről a témáról, Ön és barátai hajthatatlanok maradtak: odaadták a miskolci orvosi ügyelet működtetését egy olyan debreceni cégnek, amelyet csak bő három hónappal a tender kiírása előtt alapítottak, mint építőipari vállalkozást.
Ráadásul, Kriza doktor, megdőlni látszik még az az egyetlen méltányolható érv is, miért hozhat mégis valamit a miskolciaknak az ügyeletekkel kapcsolatos akciójuk. Önök ugyanis korábban arról beszéltek, hogy intézkedésük a fogorvosi ügyeleti ellátás bővülését hozza magával: bevezetik Miskolcon az éjszakai fogászati ügyeletet. A sajtóhírek szerint még erre sem képesek, június 1-jétől minden marad a régiben, noha, ha csak a közbeszerzési kiírásban megjelent feltételeket tekintjük, ez innentől kezdve már törvénytelen lesz.
Kriza doktor! A kampányában nem ezt ígérte. Követeljük, hogy hagyja abba a miskolci egészségügyi rendszer leépítését, s igazi orvos-polgármesterként dolgozzon a városlakók, az egészségügyi ellátásra szorulók érdekében!
Két eskü is kötelezi Önt erre. A hippokratészi és a polgármesteri. Felszólítjuk, hogy a polgármesterségéből hátra lévő rövid idő alatt ehhez tartsa magát!

Gúr Nándor országgyűlési képviselő,
dr. Simon Gábor országgyűlési képviselő
dr. Varga László országgyűlési képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek