2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Az egészségügyi ellátás nem lehet üzleti vállalkozás kérdése

Május 31-én 17.00-ra demonstrációt szervez a Jobbik a miskolci Semmelweis kórház elé, tiltakozásul az egészségügy szétverése ellen. Ezt Badány Lajos, a párt miskolci alelnöke jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján. Mint mondta, a Fidesz Borsod megye teljes kórházi ellátását feláldozza a Csillagpontnak nevezett monstrumért, aminek úgy kéne hamarosan betegek és hozzátartozók tömegét fogadnia a megye egészéből, hogy a működés feltételei sem adottak. A várólisták már most is hosszúak, a vidéki kórházak elsorvasztása pedig tovább ront a helyzeten, tette hozzá az alelnök. Szerinte a folyamatok nem szakmai és nem is lakossági érdekeket szolgálnak, hanem egyéni ambíciókat és hatalmi törekvéseket, melyek most a miskolci Semmelweis kórházat is utolérték.

A politikus jelzés értékűnek nevezte, hogy a város lemondott a kórház fejlesztésére elnyert 5 milliárd forintos pályázati pénzről. Helyette most 3 milliárdra pályázik a megyei kórházzal közösen, amelynek feltétele, hogy a jelenleg a Semmelweis kórházban működő sürgősségi, szemészeti, urológiai és mellkas-sebészeti osztályokat át kell adni a Szentpéteri kapui megyei kórháznak, így a Semmelweisben csak épület felújításra lehet költeni a pénzt. Badány szerint a kiüresedő, funkciójukat vesztő, de szépen felújított épületek további spekulációra adnak lehetőséget.

A politikus kifogásolta azt is, hogy eközben a szakdolgozók bérét a minimumra csökkentették, ezért jelezte, a betegek mellett értük is tüntetni fognak pénteken a Semmelweis bejáratánál.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek