2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A túlzottdeficit-eljárás után is van élet

Noha úgy tűnik, a magyar emberek sokszoros megsarcolása árán Magyarország kilenc év után kikerül a túlzottdeficit-eljárás alól, ettől függetlenül indokolatlan a kormányzati sikerpropaganda.

A folyamatos gazdasági visszaesést mindössze egyszer szakította meg egy szerény növekedés, ugyanakkor tragikus a helyzet az államadósság és a foglalkoztatás terén. Előbbi a magyar emberek 3000 milliárd forint nyugdíjcélú megtakarításának elköltése után is brutálisan magas szinten van és nem csökken. Utóbbi pedig csupán a közfoglalkoztatottak számában mutat növekedést, mely szociálpolitikai és nem gazdaságpolitikai téren nevezhető előrelépésnek. Egyre nagyobb méreteket ölt az elszegényedés, a fiatalok elvándorlása és a korrupció. A hazai kis- és középvállalkozói szektor továbbra is versenyhátrányban van a multikkal szemben, és e cégek sok esetben pusztán vegetálnak.

A Jobbik hazánk fejlődése érdekében valódi gazdaságpolitikai fordulatot sürget, melynek alapja a hazai feldolgozóipar, a felelős vízgazdálkodás, az újra beindított nyersanyag-kitermelés, a támogatott mezőgazdaság és a hazai turizmus.

Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek