2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Jótékonysági aukció Macskássy képekkel

Az árverésen Macskássy Izolda festmények kerültek dr. Mengyi Roland kalapácsa alá
Macskássy Izolda festőművész tobb mint 20 képből álló kollekcióját bocsátották jótékonysági árverésre pénteken Szikszón a Művelt és Edzett Fiatalokért Alapítvány szervezésében. Az árverésből befolyt összeg egy részével  egy beteg fiú családját segítik.

Dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, mint fővédnök nyitotta meg a jótékonysági árverést. Beszédében méltatta Macskássy Izolda nagyvonalú felajánlását, amivel példát mutatott   társadalmi szolidaritásból a közemberek és a művészek számára egyaránt. Kiemelte, hogy a kollekcióban szereplő alkotások nem csak szépek, hanem értékesek is, mivel magas művészi színvonalat képviselnek. A képek vásárlói pedig  a jótékonykodás során egy-egy szép és értékes művészeti alkotással gazdagodnak.

Az árverés során az alapítványhoz befolyó pénz jó helyre kerül, gyerekekre fordítják- zárta beszédét dr. Mengyi Roland.

Vajtó László rádió riporter vezetésével kalapács alá kerültek a képek.  Az egyik képre igazi licitverseny alakult ki. A nyertes 1,2 millió forintot ajánlott a Napfelkelte című képért. A jótékonysági árverés bevétele 2,8 millió forint volt, amelynek a felét ajánlotta fel Macskássy Izolda Marcinak és családjának.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…