2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A játék öröme a legfontosabb

Bulizni önszántukból nem járnak, de a pletykákkal ellentétben meccs előtt nem tiltott a csajozás. A magyar labdarúgó-válogatott külföldön profi karriert építő tagjainak – Bogdán Ádám, Koman Vladimir és Hajnal Tamás – életébe egészen fiatalon köszöntött be a nagy lehetőség.  A fegyelmezett munkát és a szerencsét tartják a siker két alapvető összetevőjének, a legfontosabb számukra mégis az, hogy a játék öröme megmaradjon – üzenik a Telekom Labdarúgó Diákolimpia országos döntőin résztvevő mintegy 1500 fiatal focistának.

Önfegyelem: igen, önmegtartóztatás: nem

„Olyan nagy a konkurencia, hogy ha valaki nem teszi rendesen a dolgát, nem teljesít mindig 100 százalékosan, könnyen találnak a helyére valakit.” – mondja a jelenleg a Bolton Wanderersben játszó Bogdán Ádám.  A fiatal kapus szerint éppen ezért mindenki pontosan tudja, mit engedhet magának, ami az életmódját illeti, bár, mint mondja, a profi életforma akkora megterhelést jelent, hogy fiatal kora ellenére sem vágyik nagy bulizásokra. Az angol klub nem is rendelkezik túl szigorúan ezért a játékosai életmódjával kapcsolatban. A jelenleg az orosz FK Krasznodarban játszó Koman Vladimir csapatának vezetése szintén bízik a játékosok józan belátásában. „Egyetlen dolog van, ami ebből a szempontból kötelező: a mérkőzések előtt egy nappal bevonulunk a klub központi épületébe – ahogy mi nevezzük: a bázisra -, és együtt készülünk fel mentálisan a meccsre” – mondja a 24 éves középpályás. A mérkőzést megelőző  24 órát így a játékostársak együtt töltik, azonban ez nem jelenti, hogy a városi legenda, amely szerint a pályára lépés előtti napon a labdarúgók nem bújhatnak ágyba a barátnőjükkel vagy feleségükkel, igaz lenne. „Szó sincs ilyesmiről. Ki-ki, ahogy jónak látja” – mondja a fiatal játékos.

A jövő reménységei
A focisták már egészen fiatalon is tudták, hogy a labdarúgásra szeretnék feltenni az életüket, ennek egyik első állomása pedig szinte mindegyik játékos számára a diákolimpiai részvétel volt. Bogdán Ádám még kézilabdázóként játszott az idén is 10 ezer fiatal megmozgató versenysorozaton, Hajnal Tamás, a magyar válogatott középpályása azonban már akkor is focistaként indult. „Élvezzék a játékot, de sok szorgalmat és energiát fektessenek bele. Ha tehetségük is megvan és szerencséjük is akad mellé, előbb-utóbb válhat belőlük profi játékos” – üzeni a Telekom Labdarúgó Diákolimpia döntőin résztvevő játékosoknak. „Szeretni kell ezt a sportágat, szerelmessé kell válni, hiszen nagy teljesítményt csak szenvedéllyel lehet létrehozni” – ért egyet Egervári Sándor szövetségi kapitány is.

A Telekom Labdarúgó Diákolimpia megyei döntői véget értek, az országos döntőkbe jutott 140 csapat május 25. és június 19 között 4 helyszínen: Gyulán, Fonyódon, Pécsett és Miskolcon mérkőzik meg egymással.
Az eseményekkel kapcsolatban a www.diaksport.eu/telekomfoci oldalon szerezhetnek további információt az érdeklődők.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…