2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. május 19-én is több esetben történt rendőri intézkedés.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. május 19-én is több esetben történt rendőri intézkedés.

Megfékezett, előállított garázdák

Vasárnap délelőtt Dédestapolcsányban az ingatlan tulajdonosával történt korábbi nézeteltérése miatt P. István 53 éves helyi lakos egy családi ház kerítését, valamint a házzal szemben lévő bolti szeméttárolót egy kapával több alkalommal megütötte.
Ugyanaznap este a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai három fiatalkorú fiút állítottak elő, akik a megyeszékhelyen, szintén korábbi nézeteltérésükből adódóan előzetes szóváltást követően tettleg bántalmazták egymást. Késő este Bodrogolasziban előzetes szóváltás követően az italbolthoz vezető útszakaszon R. Gábor 37 éves helyi lakos karóval tettleg bántalmazott egy másik férfit.

Az említett ügyekben a Kazincbarcikai-, a Miskolci-, valamint a Sárospataki Rendőrkapitányság járőrei a garázdákat elfogták és előállították. A másokban megbotránkoztatást, riadalmat keltő személyekkel szemben felfegyverkezve-, illetve a miskolci ügyben csoportosan elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Körözött személyt fogtak a miskolci rendőrök

A Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai vasárnap egy lopás miatt körözött személyt kerítettek kézre, akivel szemben a Miskolci Törvényszék adott ki elfogatóparancsot. A felkutatott és elfogott helyi 54 éves férfit a rendőrök őrizetbe vették.


Szabálysértési őrizetbe vételek, családon belüli erőszak miatti intézkedések

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rendőri szerve elmúlt huszonnégy órában falopásért három, míg tiltott kéjelgés miatt egy főt vettek szabálysértési őrizetbe. Az illetékes rendőrkapitányságok 72 órán belül állítják bíróság elé az eljárás alá vont személyeket.

Az említett ügyeken túl hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazott ideiglenes, megelőző távoltartást egy-egy esetben a Sátoraljaújhelyi-, valamint az Edelényi Rendőrkapitányság.


Közlekedésrendészeti helyzetkép

Megyénk útjain az elmúlt huszonnégy órában egy személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt és további hét anyagi kárral végződő ütközés jutott a rendőrség tudomására.

A balesetek elkerülése érdekében a Rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az időjárási és útviszonyoknak megfelelően, fokozott körültekintéssel vezessék járműveiket!

Ne feledjék: mindenkit haza várnak!

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…
Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…