2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Szemfényvesztés a fiatalok önkormányzati támogatásának fideszes ötlete

A Jobbik Ifjúsági Tagozat cinikusnak és a fiataloknak valódi segítséget nem nyújtó látszatintézkedésnek tartja Michl József fideszes képviselő napokban benyújtott törvénymódosítását. Ez ugyan megteremti az önkormányzatok számára a fiatalok támogatásának lehetőségét, de semmilyen plusz pénzt nem rendel ehhez. Ismerve a forráshiányos, kivéreztetett települések helyzetét, erre nekik nem lesz lehetőségük, így a javaslat nem érhet el érdemi hatást.
A Jobbik IT véleménye szerint további probléma, hogy Michl József szerint „rászorultság vizsgálata nélkül” ítélnék oda ezeket összegek. Ez súlyos igazságtalansághoz vezetne, hiszen egy olyan esetben, amikor a fiatal anyagi háttere biztosított, ám ő mégis kérvényezi a támogatás megítélését, akkor azt az önkormányzat nem tudja mire hivatkozva elutasítani. Ez a fajta meggondolatlan rendszer méltánytalan döntésekhez és pénzpazarláshoz vezet.

A Jobbik IT szerint ha őszinte lenne a Fidesz szándéka a fiatalok megsegítése érdekében, akkor anyagi forrást rendelne ehhez a célhoz. A támogatások szétosztása pedig kizárólag szociális alapon történhetne meg, hisz csak ez biztosítja egy igazságos, a rászorulókat segítő rendszer működését. Véleményünk szerint most is adottak az ifjúság támogatásának formái (Bursa Hungarica, szociális ösztöndíjak), ezekre kellene több költségvetési forrást szánni. Ha pedig az önkormányzatokon keresztül akarjuk a fiatalokat támogatni, akkor csak forrásátcsoportosítással érheti valódi hatását.

Takács Adrián, a Jobbik Ifjúsági Tagozat alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek