2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Kalapácsvető gigászok párbaja a Gyulai István Memorialon

Kalapácsvető gigászok párbaja a Gyulai István Memorialon

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség döntése alapján az idei Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj a kalapácsvetés nemzetközi versenysorozatának állomása lesz. Ez a sportdiplomáciai siker az emlékverseny szervezői szerint egyben azt is jelenti, hogy újabb lépést tettek afelé, hogy két év múlva az Atlétikai Magyar Nagydíj a Gyémánt Liga sorozatának, a világ legrangosabb egynapos atlétikai eseménysorozatának egyik állomása lehessen. Az már szinte biztos, hogy a világ legjobb kalapácsvetői közül Pars Krisztián mellett július 10-én ott lesz a Puskás Ferenc Stadionban a szlovén olimpiai és világbajnok Primoz Kozmus is. A kalapácsvetés nemzetközi versenysorozatának szabályai szerint a versenyszám 15 legjobb eredményt elért versenyzőinek a jelentkezését kötelező a szervezőknek elfogadni, így a Gyulai István Memorialon Magyarországon még soha nem látott számban jelennek majd meg a világ legjobb férfi kalapácsvetői. A pénzdíj mellett fontos az eredmény is, mert a sorozat végén minden versenyző három legjobb dobását összeadják, s a győztes 40 ezer dollárral gazdagodik, hasonlóan a Gyémánt Liga szabályaihoz. (Tavaly Pars Krisztián vehette át ezt az összeget.) A Gyulai István Memorial mellett a kalapácsvetők mindössze öt másik Európai állomáson, és természetesen a nyári moszkvai világbajnokságon versenyeznek egymással.

A Gyulai István Memorial szervezői az idei rendezvényre az eddigieknél is több nemzetközi sztáratlétát hívnak meg. A július 10-ei Magyar Atlétikai Nagydíj azért is különösen fontos, mert idén töltötte volna be 70. életévét a verseny névadója, Gyulai István, a legismertebb és legelismertebb magyar sportdiplomata, a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség egykori főtitkára és másfél évtizedig a Nemzetközi Atlétikai Szövetség főtitkára, nem utolsósorban 28-szoros magyar bajnok atléta.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek