2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Alkatrész helyett dupla cégvezetéssel „segíti” a Fidesz a miskolci tömegközlekedést

Alkatrész helyett dupla cégvezetéssel „segíti” a Fidesz a miskolci tömegközlekedést

Miközben a Miskolci Közlekedési Vállalatnál a 600 milliós állami forráselvonás következtében alkatrészre sincs elég pénz, a Fidesz szerint két cégvezetőt is elbír a társaság, hangzott el a Jobbik hétfői sajtótájékoztatóján. Pakusza Zoltán jobbikos önkormányzati képviselő emlékeztetett, az elmúlt hónapokban folyamatos járatkimaradások, illetve a még bevezetése előtt megbukott igényvezérelt közlekedés borzolta a tömegközlekedő miskolciak kedélyeit. A párt egyedüliként követelte, hogy legyen végre személyi felelőse a rossz döntéseknek, most pedig lett is, amolyan fideszes módon, tette hozzá. A képviselő utalt arra, a napokban új vezérigazgatót nevezetek ki a vállalat élére, a régit pedig megtették ugyanennek a vállalatnak a cégvezetőjének.

„Ha a régi vezető rosszul végezte a dolgát, akkor miért nem menesztik a cégtől végleg, ha pedig a Fidesz szerint a botrányok ellenére is jól dolgozott, akkor miért menesztik?” – tette fel a kérdést Pakusza, aki szerint megengedhetetlen a város és az MVK jelenlegi gazdasági helyzetében két vezető alkalmazása. „Ez is egy újabb fideszes maszatolás, amivel csak a cégvezetők járnak jól, senki más.” – fogalmazott. Az önkormányzati képviselő választ vár arra is, vajon Kókai Ernő korábbi igazgató, újdonsült cégvezető milyen szakmai munkát fog végezni a jövőben, és mennyibe fog ez kerülni az adófizetőknek.

Emellett a radikális politikus sajnálatosnak nevezte azt is, hogy az új vezérigazgató ismét nem miskolci kötődésű, ami tovább erősíti azt a tendenciát, mi szerint vezető pozíciókat Miskolcon rendre nem miskolciak töltenek be.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…