2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Határon innen és túl: Magyar – Szlovák határon átlépő üldözési gyakorlat

Határon innen és túl: Magyar – Szlovák határon átlépő üldözési gyakorlat

A határokon átlépő bűnözés elleni eredményes fellépés érdekében közös gyakorlatot tartott a magyar és a szlovák rendőrség.

A Bodrogközben 2013. április 30-án végrehajtott közös műveleti akció a határon átlépő üldözés során teendő intézkedések gyakorlását helyezte előtérbe.

A gyakorlat megvalósításában magyar részről a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Sátoraljaújhelyi Magyar-Szlovák Közös Kapcsolattartási Szolgálati Hely, míg szlovák részről a Kassai Kerületi Rendőri Igazgatóság munkatársai vettek részt.

A magyar területről, Nagyrozvágy községből kiinduló üldözési gyakorlat a szlovákiai Nagykapos településnél ért véget, ahol a fikció szerinti fegyveres rablók a közösen bevezetett intézkedések eredményeként elfogásra kerültek.

A határon átnyúló, bűnügyi együttműködési gyakorlaton magyar részről részt vett dr. Dsupin Róbert r. alezredes, a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság vezetője, míg szlovák oldalról Juraj Bukus r. ezredes, Kassai Kerületi Rendőrfőkapitány is.

 

Az akció céljai között szerepelt többek között az együttműködő felek közötti kommunikáció hatékonyságának további növelése, valamint a rendelkezésre álló erők, eszközök és az éles helyzetekben bevezetendő, szükséges intézkedések „hadszíntéren” történő trenírozása is.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek