2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Verseny

Az elmúlt években a rendőrség kiemelt figyelmet fordított a közterületen szolgálatot teljesítő rendőri állomány közlekedésrendészeti ismereteinek bővítésére, vezetéstechnikai tudásának javítására. A továbbképzéseken kívül rendőr-motorkerékpáros, járőr-gépkocsivezető és a karos forgalomirányító verseny keretében adhattak számot szakmai tudásukról a rendőrök.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság 2013-ban is meghirdette a III. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyt, melynek döntője Budapesten 2013. április 26-27-én volt.

Az országos megmérettetésen rendőr-motorkerékpáros, járőr-gépkocsivezető és karos forgalomirányító kategóriában mérték fel a versenyzők szakmai ismeretét, vezetéstechnikai tudását. Az országos döntőn a megyék kategóriánkénti legjobb versenyzői vettek részt.

 

A verseny KRESZ és szakmai elméleti tesztlap, valamint vezetéstechnikai pálya és gyakorlati feladatok teljesítéséből állt.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság csapata az alábbi eredményeket érte el az országos döntőn:

 

Csapat kategóriában III. helyezés ( Németh Zoltán r. ftzls. Kazincbarcikai Rk, Béres Gábor r. ftőrm. MRFK Forgell. Aloszt. Béres Ferenc r. zls. Miskolc Rk)

Járőr-gépkocsivezető kategóriában III.helyezés Németh Zoltán r. ftzls. Kazincbarcikai Rk

Rendőr-motorkerékpáros kategóriában III. helyezés Béres Gábor r. ftőrm. MRFK  Forgell. Aloszt.

Karos forgalomirányító kategóriában X. helyezés Béres Ferenc r. zls. Miskolc Rk

A díjakat Óberling József r. ezredes az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője, az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke adta át az ünnepélyes díjátadáson, a Városligeti Rendőrnapon.

 

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-Főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…