2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

„Dedikált ösvények” a könyvtárban

Szakállas Zsolt absztrakt expresszionista festményeiből nyílik kiállítás a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban (Miskolc, Görgey Artúr u. 11.) 2013. május 7-én, kedden 16 óra 30 perckor. A tárlatot Vámosi Katalin művészettörténész ajánlja az érdeklődők figyelmébe, amit Apagyi Ferenc és Komor Zoltán költők közreműködésével irodalmi felolvasás és a hazánkban jórészt ismeretlen hangszer, a theremin bemutatása színesít majd. A közönség megismerkedhet ezzel, az egyik legkorábbi elektronikus hangszerrel, amin a zenész a hangszer megérintése nélkül játszik, csupán a kezeit mozgatja két fémantenna körül, mellyel a hang magasságát és hang erejét szabályozza.

„Időnként tudatalatti áramlatok törnek a felszínre, s én ezek kifejezésére törekszem. Erőteljesen foglalkoztat az alaktalanság kérdése. A rend is káoszból született, s ez a kaotikus rend tükröződik vásznaimon, kartonjaimon, rajzaimon.” – nyilatkozta a képeivel kapcsolatban az 1965-ben, Miskolcon született alkotó.

A „Dedikált ösvények” című kiállítás 2013. május 30-ig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási idejében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…