2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Molnár Sándor: Korai papírmunkák 1958–1978

A művész évtizedek óta mappákban levő, jórészt soha be nem mutatott, 1958 és 1978 között készült művei kerülnek most közönség elé a MissionArt Galéria szervezésében. A kiállítást 2013. május 6-án, hétfőn 18 órakor nyitja meg Lajta Gábor festőművész a B55 Galériában (Budapest 1055 Balaton u. 4.).

A megnyitó alkalmából Molnár Sándor legújabb, A festészet útja című, most megjelent könyvét lánya, Eszter mutatja be. Részlet a szerző által írt fülszövegből:

„A művészet a lélek útja a kezdetektől a halálig, amelyet végig kell járni. Min­den lépést gondosan meg kell tenni, minden állomást kiművelni. A léleknek át kell mennie minden műveleten, az elemeken, mert bennük átalakul, transzcendens Egység lesz, amely az ürességbe olvad. A művészetben a hiánytalan, tömör Egység, a sűrítmény csak úgy jöhet létre, ha minden elem minden művelete kidolgozott, és így eggyé válhat.

Könyvem ennek az útnak a térképét adja az olvasó kezébe.”

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…