2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Bizottság vizsgálja ki a WikiLeaks-levél 2006-ra vonatkozó állításait!

A Jobbik parlamenti eseti bizottság felállítását kezdeményezte, hogy a 2006. őszi izraeli fegyveres erők jelenlétére vonatkozó állítások valóságtartalmáról a közvélemény megbizonyosodhasson. Amennyiben a WikiLeaks-levélben hivatkozott hírszerző cég állításai igaznak bizonyulnak, úgy hazánk szuverenitását súlyosan sértő idegen beavatkozásról beszélhetünk.

Ki kell vizsgálni azt is, hogy az izraeli jelenlétre mely állami szerv, illetve személy adott felhatalmazást, illetve hogy az esetleges engedélyezést a jogszabályok lehetővé tették-e. 2006 őszén a Gyurcsány-kormány és a belügyi szervek vezetői a gyülekezési jogot, az egyesülési jogot, a véleménynyilvánítás szabadságát bizonyítottan súlyosan megsértették. Kérdés, hogy azt esetlegesen egy idegen állam aktív támogatása mellett hajtották-e végre.

Ha kétséget kizáróan beigazolódik, hogy az idegen fegyveres erők 2006 őszén kormányzati engedéllyel tartózkodtak hazánk területén, esetleg a brutális rendőrségi cselekményekben is részt vettek, úgy az a Jobbik szerint megalapozza a Gyurcsány-kormány egyes tagjainak büntetőjogi felelősségét, illetve a hazaárulás bűntettének gyanúját is.

A 2006 őszét feltáró lefolytatott és lezárt eljárásokat a bizottság által feltárt új információk fényében szintén újra meg kell majd vizsgálni.

Mirkóczki Ádám és Volner János, a Jobbik országgyűlési képviselői

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek