2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Rárós Fesztivál

A Rárós Fesztivál 2013. július 25-28. között Nógrád megyében megrendezésre kerülő 4 napos magyar kulturális és zenei fesztivál. A fesztivál célja kulturális hagyományaink ápolása, felelevenítése és a modern kori értékrendszerrel történő összegyúrása. Ezzel szeretnénk elérni, hogy nemzeti értékeink ne csak megmaradjanak, hanem sikeresen táplálkozhassunk belőle a jövőbeni fejlődéshez, ráadásul mindezt úgy elérve, hogy az mindenki számára értéket hordozzon, a mai kor szellemiségének megfelelő értékrendszerrel
és gondolkodásmóddal. Ennek megfelelően a négy nap alatt helyszínenként megtalálható a könnyűzene, komolyzene, népzene, magyar nóta, irodalom, iparművészet, képzőművészet, sport és egyéb kulturális irányzatok jeles és méltatlanul ismeretlen képviselői.
Emellett párhuzamos célunk segíteni a térség újra fellendülésében és megélhetésének jobbításában, valamint a magyar-szlovák kapcsolatok jobbításában (pl. célul tűztük ki a közel 20 éve szünetelő ipolyvölgyi vasútvonal újraindítását, minden környékbeli lakos örömére). További részleteket a www.rarosfesztival.hu oldalon érhet el, egyenlőre korlátozott mértékben.
A rendezvény eszméje mellé állt többek között Müller Péter, a Sziget „atyja” is, a Gödör, ef Zámbó István, Vámos Miklós vagy éppen Németh Gábor, Zeffer András.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…